To že só skromní kluci? piraně to só!

Do Villány za vínem, středa 8.5.2019 - neděle 12.5.2019

08.05.2019 07:00

Ke konci loňského roku za námi došel Ondrášek s nápadem zajet společně na prodloužený víkend do maďarských termálek. Tato myšlenka se ujala s velkým ohlasem, slovo dalo slovo a dohodli jsme se, že spojíme příjemné s užitečným, termálky s putováním za vínem.

Zajeli jsme na jih Maďarska k hranici Maďarska s Chorvatskem do nejjižnější maďarské vinařské oblasti Villány, ta je považovaná za jednu z deseti nejlepších vinařských oblastí světa, s tím, že jsme navštívili Villány, Harkány, Pécs a Moháč. Vyjeli jsme ve středu 8.5.2019 ráno a ve Villány jsme strávili v sestavě Ondra s Janou, Ivan, Palda, Radek, Martin, Ota, Ivson, Toník se Soňkou a Vlastik s Danou krásný prodloužený víkend až do neděle 12.5.2019.

Pro detailní mapu rozklikni obrázek

Pro video o illány klikni na obrázek

Při hranici Maďarska s Chorvatskem jsme se ocitli ve velmi proslulé vinařské oblasti Villány (čti: Viláň), která přenesla do světa věhlas maďarským červeným vínům. Centrem této oblasti je stejnojmenná obec, kde lze celé dny procházet vinohrady a propít se stovkami krásných vín v desítkách povětšinou rodinných vinařství, které své návštěvníky také umí dobře pohostit včetně ubytování.

Region se rozprostírá v kopcovité oblasti mezi Dunajem, Drávou a Balatonem, na jižních svazích pohoří Mecsek. V oblasti Jižního Podunají se pěstují i bílé odrůdy, významnější jsou však odrůdy červené. Poslední desetiletí zdomácněly mezinárodní odrůdy Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc a Merlot. Z Merlotu se připravují cuveé vína typu Bordeaux, které dozrávají v nových dřevěných sudech. Z bílých odrůd převažují Ryzlink vlašský, Hárslevelű (Lipovina), Ryzlink rýnský a Chardonnay.

Vinařská oblast Villány, která se člení na podoblasti Villány a Siklós, má 16 obcí s celkovou plochou 2546 ha vinic. Nejlepší polohy jsou zejména Konkoly, Ördögárok ("čertův příkop"), Csillagvölgy ("hvězdné údolí"), Kopár ("pustá"), Jammertal, Montenuovo a další.

Do Villány jsme dorazili něco po poledni, uytovali jsme se i se snídaní ve třech apartmánech v příjemném penzionu Zsigmond Vendégház ve Villány na Petőfi Sándor utca 45. Pan domácí Gregor Zsigmond nás přivítal pálenkou a samozřejmě krásnými vínečky, že kterých nás nejvíce zaujal Cabernet Sauvignon a tak jsme si u něj hned 40 litrů objednali aby bylo po návratu ze sklípků co popíjet.

Odpoledne jsme si prohlídli městečko, poseděli a poobědvali v místních tavernách a na večer nám pan domácí domluvil posezení ve sklípku uprostřed vinic u Lászla Tompose, které ještě té noci Otík zvěčnil ve své básni.

Odkazy na několik dalších vinařství z této vinařské oblasti:

Tompos Pince H-7773 Villány, Petőfi utca 68

Agancsos Pincészet  - H-7773 Villány, Baross utca 48   
Blum Pince  - H-7773 Villány, Baross Gábor utca 103 und H-7772 Villánykövesd, Pincesor 4-5, 24
Bock Pince  - H-7773 Villány, Batthány utca 15
Csányi Pincészet   - H-7773 Villány, Ady fasor 2
Gál Pince  - H-7773 Villány, Bem utca 9 / neben dem Weinmuseum
Gere (Attila) Pincészet - H-7773 Villány, Erkel Ferenc utca 2
Gere (Tamás) Pincészet - H-7773 Villány, Diófás utca 1  
Günzer (Zoltán) Pincészet - H-7773 Villány, Oportó utca 6-13
Günzer (Tamás) Pincészet - H-7773 Villány, Déryné utca 10
Tiffán Ede és Zsolt Pincészete - H-7773 Villány, Erkel Ferenc utca 10  
Villánybor Kft. - Kovács - Gressley Pince - H-7773 Kisjakabfalva, Fő út 43
Vylyan Szölöbirtok és Pincészet - H-7800 Kisharsány, Fekete-hegy
Wunderlich Pincészet - H-7773 Villány, Baross Gábor utca 106-108

Szabó Pincészet - H-7800 Siklós, Zuhány dűlő
Péter Bajor
Weinkeller von Zoltán Hünczer
Hungarovin AG ( György Villa Weine )
Weinkeller von Márton Mayer
Weinkeller von János Müller
Balázs Neuperger
Imre Tiffán
Kecskés Pince
Villányer Weinwirtschaft AG
Vylyan Weingarten und Kellerei AG
Vinoland Plus GmbH ( Kellerei von Béla Jekl )
Weinkeller von Alajos Wunderlich
Zwack Handels GmbH
Weinweg Villány-Siklós

Hned ve čtvrtek 9.5.2019 jsme využili deštivého počasí a udělali si relaxační den v termálních lázních v Harkány, jež mají téměř dvousetletou tradici. Z Villány jsme po bohaté snídani vyrazili dopoledním autobusem do Harkány a musím říct, že teploučká voda okolo 35°C ve venkovním bazénu při dešti má opravdu něco do sebe.

Teplota vody v léčivých bazénech se pohybuje od 34°C do 36°C. V klasických bazénech s normální vodou potom od 24°C do 35°C. V celém areálu je otevřen také velký venkovní termální bazén, který funguje po celý rok. Prostředí areálu je velké a nabízí možnost pobýt na některé z několika stovek laviček. Přilehlý park je zase vhodný pro poležení na slunci či ve stínu. Celkem v lázních Harkány nalezneme několik venkovních bazénu a vířivek. Uvnitř v části zvané THERMAL SPA nalezneme 7 bazénů včetně vířivek a malý bazénků. Celková plocha vody zaujímá 5000m čtverečních a hloubka vody se pohybuje od 1,1 m do 1,53 metru.

Po koupání a relaxu v termálkách nám vyhládlo, tak jsme před odjezdem zpět do Villány zašli něco zakousnout do útulné ostrovní rybí restaurace Szigeti Halászcsárda na Rózsa Ferenc Utca 2. Kromě ryb tu nabízí i oblíbené pokrmy z divočiny a další pochoutky maďarské kuchyně, nicméně kotlíkové Halászlé s celými podkovičkami kapra a candátek to na celé čáře vyhráli.

Nedaleko od halászcsárdy (cca 250m) je autobusové nádraží Harkány Autóbusz-állomás, odkud jsme se vrátili autobusem do Villány.

Po návratu z Harkány jsme našli v penzionu od pana domácího nachystaných oněch 40 objednaných litrů Cabernet Sauvignonu a tak čtvrteční večer jsme poseděli při dobrým červeným na penzionu.

V pátek 10.5.2019 po relaxačním dnu v Harkáňských termálkách jsme si dali pěší výlet. Přešli jsme ze severu na jih Villáňské pohoří, bylo to necelých devět kilometrů s převýšením cca 200m. Ráno jsme vyjeli z Villany vláčkem do Vokany, odkud jsme po červené turistické značce vystoupali na hřeben Villáňského pohoří.

Asi po 4,5 km stoupání jsme dorazili přes vinici Makár szolok na hřeben Villáňského pohoří až pod vrchol Czukma (335 m/m).

Pro detailní mapu rozklikni obrázek

Pod vrcholem (335 m/m) jsme odbočili z červené t.z. doleva na žlutou a seběhli přes vinice nad Siklósí na Csukma dűlő cca 200 výškových metrů dolů do Máriagyűd. Máriagyűd je jedno z nejstarších poutních míst v Maďarsku na úpatí hory Tenkes. Dnes je součástí města Siklós. Kořeny místního věhlasného vinařství sahají až do římských dob.

v Máriagyűd jsme navštívili jedno z nejstarších poutních míst v Maďarsku, Baziliku Minor Navštívení Panny Marie. První zmínka v historických pramenech o obci Gyűd pochází z roku 1290. Koncem 17. století zse došlo ke zjevení se panny Marie a rodí se legendy, podle kterých již v době Slovanů, kteří tuto oblast obydleli před příjezdem Maďarů, stála v těchto místech soška panny Marie a toto místo se nacházelo pod ochranou Matky Boží Mezipramenné. Od roku 1689 se o poutní místo starají františkáni. V roce 1805 byla papežem Piem VII. Máriagyűd udělena privilegia náležející poutním místům, v roce 1846 biskup János Szcitovszky Gyűd prohlásil Máriagyűd poutním kostelem, v roce 1950 po zrušení mnišských řádů bylo poutní místo ve správě farních kněží, kostel pak byl zcela obnoven v devadesátých letech 20. století. V roce 2008 papež Benedikt XVI. uděluje kostelu titul basilica minor, což obnáší další rozšíření privilegií poutního místa.

Po návštěvě baziliky jsme ještě chviličku rozjímali ve venkovním oltáři a poté se vydali ochladit a občerstvit do sklípku Gergen Birtok.

Sklep Gergen Birtok se nachází pod bazilikou na József Attila utca 39 v Máriagyűd. Ochutnali jsme zde Villányi Portugieser, Villányi Syrah a Villányi Merlot, vše z ročníku 2017 a všechna suchá, Portugal byl průměrný, Syrah a Merlot výborný.

Pro vstup na stránky sklípku rozklikni obrázek

Do odjezdu autobusu do Sikolós nám zbývalo půl druhé hodinky a tak jsme ještě zašli na kafíčko s tojáslikőrem a zákusečkem do Czukor borsó.

Pro vstup na stránky kavárny rozklikni obrázek

V Siklós jsme se ještě zastavili na velmi pozdní obídek v Két Sirály Étterem a jak jinak než Halászlé a opět, stejně jako v Harkány bylo výborné.

Pro vstup na stránky hospůdky rozklikni obrázek

Na závěr pátečního výletu ještě pár odkazů na zdejší vinařství:

Pro detailní mapu rozklikni obrázek

 

V sobotu 11.5.2019 po relaxaci v bazénech a výletě přes Villáňjské pohoří jsme se vydali do župního města Pécs. Pécs, u nás známé také jako Pětikostelí, je župní město v jihozápadním Maďarsku v župě Baranya na úpatí pohoří Mecsek, má cca 150.000 obyvatel a je pátým největším maďarským městem. Pécs je sídlem biskupa římskokatolické církve a také sídlem univerzity. V roce 2010 byla Pécs vyhlášena evropským hlavním městem kultury.

V průběhu historie bývala Pécs keltská, římská, uherská i turecká, což je na vzhledu historického jádra i na kulturní a umělecké tradici znát. Od středověku byla sídlem biskupů a poté univerzity, dodnes ho oživuje významná studentská populace. Výraznou dominantou centrálního náměstí je turecká kupolová mešita paši Kazima Gázího, zdobená islámskou kaligrafií. V roce 1975 byly v Pécsi objeveny raně křesťanské hrobky ze 4. století, tedy z dob Římské říše. V katakombách se zachovaly i vzácné malby, také proto byly v roce 2000 zařazeny na seznam pamětihodností organizace UNESCO. Přehlédnout se nedá ani původem románský Dóm sv. Petra, jehož základní kámen položil král Štěpán už v roce 1009. Monumentální stavba se čtyřmi rohovými věžemi byla dokončena v 19. století v historizujícím stylu. Za prohlídku stojí i synagoga, či secesní Zsolnayova kašna.

My jsme zašli za nákupy maďarských dobrot do místní tržnice, prošli jsme historické centrum města a samozřejmě nám neunikla Hrabalova pivnice.

Večer jsme poseděli ve Villány, ve sklípku u Zsuzsanny na Baross Gábor utca.

V neděli 12.5.2019 dopoledne jsme se rozloučili s panem domácím a vydali se ještě na krátkou prohlídku Moháče, dějiště bitvy, kde před téměř čtyři sty lety padl náš král Ludvík Jagellonský.

Bitva u Moháče se odehrála 29. srpna 1526 na planině vzdálené přibližně 6 km jižně od dolnouherského města Moháč, nedaleko dnešní srbsko-chorvatsko-maďarské hranice. Početně silnější vojsko osmanského sultána Süleymana I. zde během necelých dvou hodin drtivě porazilo oddíly shromážděné pod korouhví dvacetiletého uherského, českého a chorvatského krále Ludvíka Jagellonského, jenž při útěku z bojiště utonul v říčce Csele. Kvůli maximálně riskantnímu plánu vrchního velitele uherských sil Pála Tomoryho, jenž se ve velké míře spoléhal na válečné štěstí, zahynulo na straně křesťanů zhruba dalších 15 000 vojáků a výsledek střetnutí předznamenal tureckou expanzi do Uher. Smrtí Jagellonského panovníka se uvolnily trůny českého a uherského království, čehož ke svému prospěchu využili rakouští Habsburkové.

 

Fotogalerie: Do Villány za vínem, středa 8.5. - neděle 12.5.2019

/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0010-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0020-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0030-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0040-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0041-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0050-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0060-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0070-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0080-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0090-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0100-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0110-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0120-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0130-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0140-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0141-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0150-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0160-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0170-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0180-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0190-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0200-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0210-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0220-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0230-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0240-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0250-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0260-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0270-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0280-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0290-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0300-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0310-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0311-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0320-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0330-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0340-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0360-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0370-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0380-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0390-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0400-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0410-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0420-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0430-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0440-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0450-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0460-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0470-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0480-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0490-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0500-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0510-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0520-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0530-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0540-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0550-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0560-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0570-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0580-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0590-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0600-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0610-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0620-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0630-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0640-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0650-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0660-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0670-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0680-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0690-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0700-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0710-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0720-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0730-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0740-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0750-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0760-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0770-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0780-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0790-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0800-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0810-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0820-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0830-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0840-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0850-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0860-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0870-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0880-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0890-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0900-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0910-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0920-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0930-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0940-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0950-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0960-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0970-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0980-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-0990-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1000-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1010-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1020-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1030-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1040-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1050-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1060-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1070-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1080-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1090-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1100-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1110-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1120-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1130-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1140-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1150-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1160-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1170-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1180-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1190-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1200-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1210-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1220-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1230-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1240-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1250-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1260-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1270-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1280-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1290-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1300-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1310-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1320-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1330-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1340-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1350-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1360-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1370-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1380-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1390-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1400-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1410-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1420-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1430-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1440-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1450-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1460-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1470-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1480-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1490-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1491-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1492-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1500-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1520-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1530-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1540-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1550-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1560-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1580-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1590-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1610-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1620-jpg/
/album/fotogalerie-do-villany-za-vinem-streda-8-5-2019-nedele-12-5-2019/villany-2019-1630-jpg/

Diskuzní fórum k zájezdu do maďarského Villány v květnu 2019

Datum: 04.07.2019

Vložil: Zsigmond Gergely

Titulek: Villany - Zsigmond vendeghaz

Mily moji priatelia,
velmi pekne Vam dakujem za pozitivnu odozvu, hodnotenie. Velmi si to Vazim a velmi sa tesim na skore palinkove stretnutie s Vami.

S pozdravom
Gregor Zsigmond

Datum: 14.06.2019

Vložil: Ivson

Titulek: Villány

Klučiska, za těch téměř 30 piraňáckých let jsme spolu prožili spoustu krásnýho, ale myslím, že tento výlet do Villány se opravdu podařil a řadil bych ho mezi ty nejlepší z nejlepších, paráda.

Záznamy: 1 - 2 ze 2

Ivson;-)

Vyhledávání

 

Kliknutím na piraňu si pusť tu našu

SEZNAM NEJBLIŽŠÍCH AKCÍ:
Letošní Zimní Pozořice máme úspěšně za sebou, teď nás v nejbližší době čeká Degustace Rieslingů v Pozořicích, Otvírání studánek, Víkend v Rovečném a Jarní vandr se vzpomínkou na Pavlouška do Jeseníků. Nezapomeňte ale i na naše pravidelné sleziny, které se konají každou sudou kalendářní středu ve stylové restauraci U Mikulášků v Husovicích. Odkaz na příští slezinu najdeš z de, Ivson
 

POSLEDNÍ NOVINKY NA WEBU:

Do kroniky byla přidána fotodokumentace

z Oslavy Ivanových šedesátin 9.11.2019

z Klášterního pivovaru, 16.11.2019

z Odhalení Otíkovy básně 31.10.2019

z Lopeníku, víkend 22.-25.8.2019

z Midlochovky v sobotu 8.10.2005

z Vandru do Chřibů 26.6.-30.6.2019

z Maďarského Villány, 8.-12.5.2019

z Pálení čarodějnic, úterý 30.4.2019

z Prahy od Jelínků, středa 3.4.2019

ze Zimních Pozořic, 19.1.2019

ze Silvestrovského výletu, 31.12.2018

ze Zimního slunovratu a besídky 2018

Fotogalerie ze Zimního slunovratu a besídky je zde

Více zde: https://www.pirane.eu/products/zimni-slunovrat-vanocni-vylet-a-besidka-patek-21-12-2018/
Fotogalerie ze Zimního slunovratu a besídky je zde

Více zde: https://www.pirane.eu/products/zimni-slunovrat-vanocni-vylet-a-besidka-patek-21-12-2018/

z degustace u Míši Plešingra 8.9.2018

z pálení čarodějnic, 30.4.2018

z otvírání studánek, 14.04.2017

z vandru v Adršpachu, 12.-16.10.2016

z posledního koláče, 28.9.2016

z oslavy letního slunovratu 21.6.2016

ze souboje Piraní a pstruhů, 25.5.2016

z otvírání studánek, 23.4.2016

z výletu na Klucaninu,16.4.2016

z vinného sklípku ve Vracově 12.2.2016

od Pavlóška z Branné, 23.-25.10.2015

z Ochutnávky ve sklípku Tondy Koníčka

z Vánočního výletu a besídky, 20.12.14

z Branné u Pavlouška v roce 1995

ze Silvestra na Fryčajce, 31.12.2003

od Pavlóška z Branné, 20.-24.8.2003

z Mejdakapu 2014 9.5.-11.5.2014

ze Sportovních her v Biskupicích, 16.5.

ze Zimních Pozořic, sobota 1.2.2014

z jarního vandru 28.5-1.6.2014

z grilování u Toníka, středa 21.5.2014

z pálení čarodejnic - středa 30.4.2014

ze slavností malých pivovarů 26.4.2014

z Otvírání studánek, sobota 19.4.2014

z vítání jara, sobota 22.3.2014

z Pavlóškovy chaloupky, 25-27.10.2013

z drakiády na Hradiskách 19.10.2013

z degustace Plešingrovych vín 18.10.13

 

Zde se můžeš přihlásit na sportovní akce:

 

Piraňáci pod Lopeníkem

Piraňáci podpírají chaloupku v Žítkové

Neuvěřitelné, i v Karpatech lze najít sklípek

Idylda při grilování kapra u Toncka na zahradě

Letošní tenisový "Mejdakap - Rulanda Garros"

Baobab zahrál i na letošních "čarodkách"

Letošní vítání jara na Alexandrovce

Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: